Barcelona Gaudin és a Ramblán túl: Sant Antoni

2017 feb 9.Barcelona, Utazási tippek

Ha ennél egy igazán jót

Túl vagy a kötelező körökön Barcelonában, vagy szeretnéd elkerülni a turistatömeget, és inkább felfedeznéd az igazi várost? Egyszerűbb, mint gondolnád. A barcelonai foodie-k és a felkészültebb gasztroturisták egyik kedvenc helye, a hasonló nevű remek piac környékét felölelő, árnyas Sant Antoni negyed még bőven a belváros. A mindig tömött, és ma már főleg a lehúzással egyenlő Ramblától mindössze jó negyedórás séta, egyelőre mégis úgy érezheted, felfedeztél magadnak valami eredetit, ha idetévedsz.

Irány Sant Antoni az El Ravalon át

Barcelona, El Raval Jorge Franganillo | Flickr CC BY 2.0

Már idesétálni is remek program. A Rambláról a pezsgő, multikulturális El Raval negyeden át vezet az út, ahol a régmúlt Barcelonáját idéző portálok és felfeliratok között sorra nyílnak a hangulatos design boltok és trendi bárok. Ravalban akkor is érdemes a Modern Művészeti Múzeum, a MACBA felé kanyarodni, ha amúgy nem vagy kiállításra járó típus, a tér ugyanis a barcelonai deszkások kedvelt találka- és gyakorló helye. Nézz be a múzeum melletti Plaça Coromines-re is, ahol a színes homlokzatok alatt megtalálod Keith Haring híres falfestményét.

MACBA: modern művészet és deszkások. Frans | Unsplash

Sant Antoni központja: Barcelona egyik legjobb piaca

A Mercat de Sant Antonit, azaz a Sant Antoni piacot rögtön az El Raval nyugati csücskén túl találod. Az elegáns Art Nouveau csarnok 1882. óta szolgálja ki a környékbelieket friss étellel-itallal, sőt ruhákkal, háztartási eszközökkel is. 9 évnyi renoválás után 2018 nyarán adták át a felújított épületet, ahol minden ínyencség megtalálható, amit Barcelona kínálhat, és jobbnál jobb kifőzdék, tapas bárok üzemelnek.

Piacozás Barcelonában: minden földi jó

Ha szereted a régi könyveket, magazinokat és képregényeket, gyere vasárnap délelőtt, amikor a könyvárusok is kitelepülnek a piac melletti térre. Figyelem: a piac csak péntektől vasárnapig tart nyitva egész nap, hétfőtől csütörtökig sziesztát tartanak fél 3 és fél 6 között.

A Sant Antoni piac gyönyörű, Art Nouveau csarnoka. Enric | Wikimedia Commons cc BY-SA 4.0

Villásreggeli, azaz brunch a Carrer del Parlamenten

Nagyon boldog lesz Sant Antoniban, aki a kiadós reggelik híve. A legjobb barcelonai reggelizők közül jó pár itt, a piactér körüli utcácskákban található. A helyiek szerint bármelyik nap indulhat egy késő délelőtt kezdődő, hosszan elnyúló villásreggelivel vagy brunch-csal, nem kell kivárni a hétvégét. A legendás Café Federal vagy a Carrer del Parlamenten tőle néhány háznyira működő, bohém Café Cometa garantáltan jó választás, de egyetlen hellyel sem lőhetsz mellé, ahol azt látod, hogy helyiek ülnek és falatoznak komótosan.

Délután: tapas+vermut

Bár a tapas nem katalán hagyomány, a turizmus robbanásának köszönhetően a máskülönben igen öntudatos barcelonaiak ma már elnézően kezelik a kérdést. A híres spanyol falatkák beépültek a város kozmopolita ételkínálatába, így Sant Antoniban sem kell sokat keresgélni tapas bárok után. Itt is a fenti elv az érvényes, vagyis kövesd a helyieket, és ha tetszik egy hely hangulata, bátran tégy próbát. Barcelonai viszonylatban is fantasztikus teraszának köszönhetően a környék nagy kedvence a Bar Calders, ahol a felmagasztalt falatok mellett, katalán módra, a vermutot is kötelező kipróbálni.

Ez is érdekelhet

Barcelonai tapas kalauz

Barcelonai tapas kalauz

Mi mindent hív a köznyelv tapasnak, hogyan válasszunk, mit igyunk hozzá? Útmutató barcelonai tapasozáshoz.

Vidámparkból sosem elég

Vidámparkból sosem elég

Gyerekeknek, gyerekekkel a lehető legszuperebb programot jelentik a vidámparkok, felnőttként pedig nemcsak azt szeretjük bennük, hogy egy-egy napra visszarepítenek a gyerekkor legszebb emlékei közé, hanem azt is, hogy egészséges mennyiségű izgalommal látnak el. A legjobb vidámparkok Európában, plusz egy bónusz Dubajból.

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.