Bergen

Norvégia legjava

A Norvégia nyugati partján fekvő, lélegzetelállító fjordok közé ékelt, dimbes-dombos Bergen az ország második legnagyobb városa; színpompás faházaival, kanyargós, macskaköves utcácskáival mégis inkább kisvárosiasnak tűnik. A 19. században Bergen volt a legnagyobb fából épült város Európában, és ezt az arcát mindmáig szépen őrzi legfelkapottabb negyede, a régi rakpart, azaz a Bryggen, amely ma a világörökség része.

Bryggenen túl is nagy az élet. Indulj el a színes házakkal szegélyezett utcácskákon, és bolyongj a dombok között, utazz a város kompjaival, vagy próbáld ki a híres Fløibanen siklót, amelynek felső állomásáról lélegzetelállító panoráma nyílik az egész városra és a környező fjordokra, és emellett remek kirándulóhely is. Mindenképpen szánj egy-két napot túrázásra: fjordok, vízesések és égbe szökő sziklák között vezet a Norvégia dióhéjban (Norway in a nutshell) nevű híres útvonal, amely Bergenből indulva mutatja meg neked Norvégia legjavát.

Még több Norvégia

Bergen, a fjordfőváros

Bergen, a fjordfőváros

A fjordok kapujának is nevezett Bergen remek túrelehetőségekkel, tarka sikátorokkal, világörökségi helyszínnel és nyüzsgő kortárs kulturális színtérrel vár. Tippek.

bővebben
Norvégia dióhéjban: Bergen

Norvégia dióhéjban: Bergen

Ha csak pár napot töltenél Norvégiában, Bergen a tökéletes választás. A világ legszebb rakpartjával rendelkező, hangulatos város önmagában megéri az időt, ám utazásodat a környező fjordok, vad vízesések és égbe szökő sziklák teszik igazán feledhetetlenné. Az utazási fórumokon is nagyra értékelt túra során akár egyetlen napba sűrítve megkaphatod Norvégia lényegét.

bővebben
Maraton az éjféli nap alatt

Maraton az éjféli nap alatt

Éjfélkor, de világosban célba érni életed futóversenyén? Június közepén futók ezrei érkeznek a norvégiai Tromsø-be, ahol a világ legészakibb hivatalos maratonját rendezik. De a verseny nem csak maratonsitáknak nyitott: a Midnight Sun Marathonon félmaratoni, 10 és 4,2 km-es távon is el lehet indulni, az egészen kicsiket pedig egy kilométeres szakasz várja. A számok a belvárosból indulnak és oda is érkeznek, a maratoni távon indulók pedig kétszer is átfutnak a gyönyörű Tromsø-hídon. A verseny délelőttjén ráadásképp ingyenes reggeli futam (Frokostløp vagy Breakfast Race) indul a városháza elől a Vertshuset Skarven kávézóhoz, ahol minden résztvevőt reggelivel vendégelnek meg.

bővebben
Polar Night félmaraton – Tromsø

Polar Night félmaraton – Tromsø

Ha szeretsz futni, és azok közé az utazók közé tartozol, akik legalább egyszer látni szeretnék a sarki fényt, akkor a tromsø-i Polar Night félmaratont neked találták ki. Tromsø városa Észak-Norvégiában, a sarkkörön túl fekszik: november végétől január végéig tart itt...

bővebben

Kedvet kaptál?

✈ + ☽ Bergen: utazás repülővel és szállás

Foglalj most!

Még több jó hely

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.