Berlin

A nyitott főváros

Berlin, Európa egyik legszínesebb metropolisza Einsteint és David Bowie-t is megihlette egykor. Megkapó ereje a változatosságban rejlik. Aki (multi)kulturális katarzist vagy éjszakai pezsgést keres, éppúgy megtalálja a számítását, mint az, aki hatalmas vízparti sétákra vagy parki piknikezésre vágyik. Kevés nyitottabb hely van ma a világon: a 3,5 milliós Berlin lakosságának ötödrészét külföldiek teszik ki, összesen 185 országból. A sokszínűség toleranciával és kedvességgel párosul, ezért a város már az első pillanattól otthonosnak tűnik, miközben sokadszorra is tud újat mutatni.

Berlin kerületei afféle mikrouniverzumokként működnek, emiatt klasszikus értelemben nem létezik városközpont. A Mitte negyedben elhelyezkedő Múzeum-sziget nevét szó szerint értsük: a Spree folyótól körbeölelt szigeten található Berlin öt legfontosabb klasszikus múzeuma. Nofertiti fejszobrától az Istár-kapuig kalandozhatunk, a környék utcai étkezdéiben pedig hozzájárulhatunk a berlini dönerfogyasztáshoz, amely napi 60 tonna húst tesz ki.

A Brandenburgi kapu, a Reichstag és a híres tévétorony (Fernsehturm) 207 méteres magasságban körbeforgó kávézója kötelező turistaprogram. A legberlinibb dolog mégis bérelt biciklin vagy gyalog nekiindulni, és elveszni a városban. Kreuzberg és Neukölln színes kerületeiben egymást érik a fiatalos bárok és szórakozóhelyek. Prenzlauer Bergben családbarát parkok és kávézók várják a látogatókat, vasárnaponként pedig a Mauerpark, a gigantikus bolhapiac.

Még több Berlin

Elveszni Berlinben

Elveszni Berlinben

Berlinben az egyik legjobb dolog olcsó biciklit bérelni és elveszni a színes kerületekben. A város kerékpáros útvonalhálózata remek, lakói pedig kedvesen igazítják útba a kíváncsi turistát. A város esszenciáját a hétköznapi csodák adják, amelyek bármely utcasarkon szembejöhetnek egy vidám minikoncert vagy virtuóz tűzfal-festmény formájában. Hat ötlet, merre indulj, ha kíváncsi vagy az élő Berlinre.

bővebben
Badeschiff: medencés buli Berlin közepén

Badeschiff: medencés buli Berlin közepén

Fürdőzés, szaunázás és bulizás Berlin kellős közepén, a Spree folyón? Berlinben bármikor. A Badeschiff nevű fürdő- és szórakozóhely a Berlint keresztbe-kasul átszelő Spree folyón lebeg, a város központjában. A reggel 8-tól éjfélig nyitva tartó, nyáron nyitott, télen...

bővebben

Alternatív divathét Berlinben

Ha érdekelnek a legeredetibb fiatal divattervezők koncepciói és munkái, a Berlin Alternative Fashion Week, azaz alternatív divathét minden percét élvezni fogod. A BAFW helyszíne ezúttal Európa egyik legmenőbb szórakozóhelye, az ikonikus Berghain, Kreuzberg és...

bővebben

Kedvet kaptál?

✈ + ☽ Berlini városlátogatás: repülőjegy és szállás

Foglalj most!

Még több jó hely

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.