Elveszni Berlinben

2017 jan 10.Berlin, Utazási tippek

Hat ötlet, merre érdemes elindulni

Berlinben az egyik legjobb dolog olcsó biciklit bérelni és elveszni a színes kerületekben. A város kerékpáros útvonalhálózata remek, lakói pedig kedvesen igazítják útba és látják el újabb javaslatokkal a kíváncsi turistát. Listánk ezzel a tippel nyílik tehát: pattanj két kerékre és fogadd be, ami jön! A város esszenciáját a hétköznapi csodák adják, amelyek bármely utcasarkon szembejöhetnek egy vidám minikoncert vagy virtuóz tűzfal-festmény formájában. Hat ötlet, merre indulj, ha kíváncsi vagy az élő Berlinre.

Reptérből közpark a belvárosban: Tempelhof

Tempelhof: reptérből közpark Berlin közepén Pim Menkveld | Unsplash

A város közepén fekvő egykori reptér, a Tempelhof övezete valódi térélmény. Ha jó az idő, a füves részt elözönli a grillező-piknikező emberek serege; de a gigantikus hely remek lehetőség fejszellőztetésre, futásra, biciklizésre és sárkányeregetésre egyaránt.

Jazz jam-session: Edelweiss a Görlitzer Parkban

Keddenként, este tízkor kezdődik a Görlitzer Parkban található Edelweiss kocsma felső emeletén az örömzenélés, a berlini zenész szcéna legkülönfélébb tagjaival. A hajnalig tartó koncertélmény 3-5 euróba kerül, a hetven éves kubai kongástól kezdve a japán rapperig számtalan tehetség rotálódik az éjszaka során. A környező, színes-kaotikus utcákban számos kávézó, éjszakai bár és minőségi, olcsó étkezde található – aki beleszagolna Berlin egykori punk negyedébe, kalandozzon a park környékén.

Török piac és part menti piknik

A Maybachufer és környéke

A Kreuzberg és Neukölln kerületek határvonalán elhelyezkedő csatornaparton kedden és pénteken várja látogatóit rendkívül olcsó és hangulatos berlini török piac. Az árusok a török konyha összes finomságát és ragyogó friss árut kínálnak, ráadásul néhány helyi designer is kitelepszik ilyenkor a partra, a török pékek, zöldségesek, baklavások, halasok mellé. Innen bármelyik irányba érdemes elindulni: kávézók, éjjel is kivilágított pétanque pálya, kocogók, kenusok és hattyúk békés egyvelege színezi az atmoszférát. Amint jó idő van, a berliniek elképesztő gyorsasággal ülnek ki egy búzasörrel vagy almafröccsel a folyómenti padokra és mezőkre.

Nem mennek ki a divatból: fotóautomaták

Aki Berlinben jár, mindenképp fotózkodjon a számos utcasarkon fellelhető automaták egyikében. 2 euróért négy különböző, fekete-fehér kép jár, majd természetesen némi összeveszés is, mert nehéz a vicces fotókat elosztani egymás között.

Weserstraße: a felkapott Neukölln kedvenc utcája

A most nagyon divatos Neukölln szívében található utca, a Weserstraße napközben ad némi Budapest-hangulatot teledekorált házaival és apró kávézóival, míg este sorra nyitnak a trendi-barátságos kocsmák és melegbárok.

Becsületkasszás borozó és vég nélküli brunch

A Kastanienallee és környéke

A Prenzlauer Berg negyed alján kezdődő, 950 méter hosszú Kastanienallee és annak elágazásai tele vannak remek dizájnerboltokkal, kávézókkal és éttermekkel. A németeknél szerencsére délutánig tart a reggeli, így lelkiismeret-furdalás nélkül lehet órákat szánni a bruncholásra és bámészkodásra. 

Berlinben nagy hagyomány van a brunch-nak. Jessy Smith | Unsplash

A közelben található a legendás Weinerei borozó, ahol 2€ ellenében jár egy borospohár és vele a vég nélkül kóstolható remek borkínálat, valamint ingyen vacsora – Berlinben még működik a becsületkasszás fizetés. A fal leomlása előtt főleg alternatív művészek lakták a ma már inkább befutott negyveneseknek otthont adó negyedet, ennek nyomai az egykori foglaltházak udvarán megtekinthetőek. Ha nyitva áll egy kapu, egyszerűen menjünk be az udvarba, senki nem fog megszólni érte.

Ez is érdekelhet

Amszterdam: biciklizz ki a városból

Amszterdam: biciklizz ki a városból

A legjobban biciklizés közben lehet megismerni a valódi Amszterdamot. Biciklivel ráadásul könnyen felfedezheted színpompás vidéki Hollandiát is. Három szépséges biciklis úti célt ajánlunk: Amszterdam központjából egy-másfél órás tekeréssel elérhetsz többszáz éves városkákat, sajtpiacot, homokdűnéket és menő beach bárokat.

Nyaralás késő ősszel: válaszd a tengert!

Nyaralás késő ősszel: válaszd a tengert!

Utószezonra maradt a szabadságod? Napsütötte helyre menekülnél az októberi, novemberi szürkeségből? Budapestről néhány óra alatt a tengerparton találhatod magad. Nyaralós tippek késő őszre a napimádóktól a természetjárókon át a városi nyüzsgés kedvelőiig...

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.