Európa legszebb régi vidámparkjai

2017 máj 26.Barcelona, Koppenhága, Utazási tippek

4 hely, ahol ismét gyereknek érezheted magad

Vidámpark? Gyerekként nagyon élveztük, felnőttként ritkán jut eszünkbe felülni a hullámvasútra.  Az Amerikában oly népszerű vidámparkok nagy része tényleg nem ígér sok izgalmat a felnőttek számára: leggyorsabb, legveszélyesebb legmagasabb. De mit tartogatnak a világ legrégebbi vidámparkjai? Sokan nem tudják, hogy a mai gigavidámparkok őseit többszáz éve hozták létre Európában, és ezek közül néhány még ma is üzemel. Nosztalgikus bájuk miatt szinte a bőrünkön érezzük, hogyan váltak ezek a helyek a városok szerves részeivé az évszázadok során, és felnőttként is örömmel veszünk el a mesevilágba illő parkok és játékok között. Európa négy legrégebbi vidámparkja biztosan nem okoz majd csalódást.

Ötszáz éve vidámpark: Bakken, Dánia

Mióta: 1583.

Hol: Klampenborgban, Dániában

Ezért ne hagyd ki: gondoltad volna, hogy már ötszáz éve is létezett vidámpark? Mert mi nem… ezért ne hagyd ki!

A világ legelső vidámparkját, Bakkent 1583-ban létesítették a Koppenhágától 10 km-re, északra fekvő Klampenborgban. A park ma is üzemel, és teljesen ingyen fel lehet fedezni. Jegyet csak akkor kell váltani, ha a különböző játékokat ki is szeretnéd próbálni. A világ télapói is itt, Bakkenben tartják az évi rendes Mikulás világkongresszust.

Mesébe illő kertek: Tivoli, Koppenhága

Tivoli: téli mese. Ethan Hu | Unsplash

Mióta: 1843.

Hol: Koppenhága belvárosában, Dániában

Ezért ne hagyd ki: A Tivoli kertek különlegessége az elképesztő fényárban úszó park, ami valóban olyan mintha egy mesébe csöppennél.

A szintén dániában található Tivoli Gardens 1843 óta működik. Koppenhága szívében igazi ékszerdoboznak számít. A kert hangulata teszi igazán különlegessé az attrakciókat és a különböző játékokat. Az egyik legrégebbi hullámvasút is itt található, ami 1914 óta üzemel.

Elveszni játékországban: Tibidabo, Barcelona

Tibidabo, Barcelona: páratlan panoráma a világ egyik legszebb városára. Andrey Kirov | Unsplash

Mióta: 1905.

Hol: Barcelona Tibidabo nevű hegyén, Spanyolországban

Ezért ne hagyd ki: Az Avio névre keresztelt automatizált repülőből látni az egész várost elképesztő… ezért ne hagyd ki.

Spanyolország legrégebbi vidámparkja, a Tibidabo 1899-ben épült és 1905 óta működik. Hogy miért érdemes ellátogatni ide? Barcelona legmagasabb pontján, a névadó Tibidabón helyezkedik el, így a hely önmagában is nagyon izgalmas. A park tele van régi automatizált játékokkal és látnivalókkal. Ezek a régi szerkezetek életnagyságú gyerekjátékoknak tűnnek, így tényleg olyan mintha játékországba csöppentünk volna.

Kisvasúttal jobb: Prater, Bécs

Mióta: 1766.

Hol: Bécs Leopoldstadt kerületében, Ausztriában

Ezért ne hagyd ki: A Liliputbahn, azaz a kisvasút igazi fénypontja a Praternek, és megkönnyíti a park feltérképezését is.

A bécsi Prater 1766 óta áll nyitva mindenki számára, de még annál is régebben működik pihenőparkként. Azoknak is remek élményt nyújt, akik nem szeretnek sokat sétálni, hiszen a Liliputbahn nevű kisvasúttal be lehet járni az egész parkot. A kertbe egyébként teljesen ingyenbes a belépés, az attrakciókra pedig egyesével lehet jegyet váltani.

Ez is érdekelhet

Tenerife, a kihagyhatatlan sziget

Tenerife, a kihagyhatatlan sziget

Tenerifén minden adott a tökéletes tengerparti pihenéshez, de ha hajlandó vagy magad mögött hagyni a nyugágyak kényelmét, életre szóló élményekben lesz részed. Hetekre elegendő programot ajánlunk a kalandkeresőktől az ínyencekig mindenkinek.

Londoni utazás: 5 hiba, amit minden turista elkövet

Londoni utazás: 5 hiba, amit minden turista elkövet

London a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja, évi több mint 16 millió látogatóval. Ez a rengeteg ember pedig szinte mind elköveti ugyanazt a néhány hibát a londoni utazás során. Pedig egyik sem lenne kötelező. Soroljuk őket, és azt is, hogyan kerülhetők el. Legyél te a kivétel!

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.