Francia Riviéra

Azúr-part, a vörös szőnyegen túl

Jachtok, filmfesztivál, csillogás – a Francia Riviérához társított luxus sztereotípiája sokakat eltántorít. Ez persze nem véletlenül alakult így: hollywoodi hírességek és mágnások járnak ide nyaralni, szabad szemmel is jól látható összegeket tapsolnak el naponta Monaco kaszinóiban, és nincs olyan magára valamicskét is adó popénekes, aki ne forgatott volna egy jó bulis klipet St. Tropez jachtkikötőjében.

Ám a vörös szőnyeges elit eleganciájval párhuzamosan, azzal békés együttélésben létezik a Riviérának egy bájos, mediterrán arca is. Sétálj végig Marseille, Nizza vagy Menton színes óvárosában, engedd magad elveszni a sikátorok szűk utcácskái között. Hagyd ki a szállodai reggelit, és ülj be egy tengerparti kávézóba, térj be a helyiekkel a pékségekbe, harapj bele a szatyrodból kilógó még meleg bagettekbe – ahogy ők is teszik, széles mosollyal az arcukon.

A part menti hegyi falvak kőházai között sétálva úgy érezhetjük, megállt az idő. Érdemes felkeresni az Èze nevezetű hangulatos középkori városkát, ahol naphosszat bolyonghatunk a szűk macskaköves utcákon, százával fotózhatjuk a középkori cégéreket, majszolhatjuk a kézműves fagylaltot, vagy be is állhatunk a város szélén lévő téren a helyiek közé egy kellemes petanque meccsre.

Jó ötlet eltávolodni a tengerparttól is, ugyanis pár kilométerrel beljebb olyan klasszikusok várnak, mint a Pont du Gard, a legmagasabb római kori vízvezeték, az aréna Arles-ban, a Pápai palota Avignonban vagy a francia Grand Canyonnak is nevezett Verdon-szurdok.

Még több Riviéra

A Riviéra mindenkié

A Riviéra mindenkié

Sportkocsik, kaszinók, jachtok és filmsztárok: a Riviéráról mindenkinek a luxus jut először eszébe. Pedig az Azúr-part bárki számára könnyen elérhető, és távolról sem csak a rongyrázásról szól. A part mindenkié, ahogy a bájos tengerparti kisvárosok sikátorai, a romantikus hegyi falvak kilátópontjai, az ínyenc üzletek vagy, Provence felé indulva, a pompás levendulamezők is. Íme egy adag igazi élményt kínáló útravaló: erre indulj, ha egy-egy napra magad mögött hagynád a fehér homokot.

bővebben
Karneváli citromfesztivál a Riviérán

Karneváli citromfesztivál a Riviérán

A francia Riviéra elvarázsolt kisvárosa, a színes házairól és kedves sikátorairól híres Menton, egész évben megér egy kirándulást, de különösen jó ötlet a tél végére, a karneváli időszakra időzíteni az ideutat. A mentoniak ekkor, február végén-március elején tartják...

bővebben

Kedvet kaptál?

✈ + ☽ Francia Riviéra, Nizza utazás: repülőjegy és szállás

Foglalj most!

Még több jó hely

Szicília

A legkedvesebb sziget

Korfu

A zöld sziget

Amszterdam

Mindig jó ötlet

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.