Izland

Vulkánok, vízesések, gleccserek

Európa második legnagyobb szigete, Izland, megbízhatóan működő gejzírjeiről, hatalmas vízeséseiről, még nagyobb gleccsereiről és a légiforgalmi irányítók idegeit joggal borzoló aktív vulkánjairól híres.

A legtöbb turistát a főváros, Reykjavík közelében lévő arany körút nevezetességei szippantják be, aki viszont túlmerészkedik a világ legrégibb parlamentjénél, a Thingvellirnél, a Gullfoss vízesés tomboló zuhatagánál vagy az akár 40 méterre is fellövellő Stokkur gejzírnél, az nagyon könnyen a Gyűrűk ura helyszínein találja magát.

A sziget nagy részét beborító láva – sok helyen vastag mohatakaróba burkolózva – elképesztő formagazdagságot öltve szilárdult meg. Ha a gyakran előforduló ködben hirtelen szembetaláljuk magunkat egy ilyen „lénnyel”, nem csodálkozunk már azon sem, hogy a helyiek mindmáig hisznek az elfekben, a skandináv mitológia rejtett lényeiben. A sziget geotermikus energiájának egyaránt örülhet az, aki kézhez veszi a fűtésszámlát, aki a zord időjárás dacára friss paradicsomot szüretel az üvegházában, vagy aki a meleg vízű folyók és tavak mellett túrázva lazításképpen megmártózna. Aki pedig luxus körülmények között strandolna egy lávamező közepén, Izland legszebb fürdőjében, a világhírű Kék Lagúnában ejtőzhet egy nagyot az állandó 37-39 fokos termálvízben.

S ha a legeknél tartunk: mivel télen csak alig 4 órát van fent a nap, ellenben nyáron még a horizont alá sem nagyon bukik le, érthető, hogy az egy főre jutó kólafogyasztás miért itt a legmagasabb a világon.

Még több Izland

Izland télen

Izland télen

Izland télen kevésbé hideg, mint egy osztrák síparadicsom, viszont máshol nem megtapasztalható természeti csodákat kínál északi fénytől mélykék jégbarlangokon át jégbe fagyott óriásvízesésekig és forró termálfürdőkig. És ez még nem is az összes érvünk egy téli izlandi utazás mellett.

bővebben
Hová utazzunk novemberben?

Hová utazzunk novemberben?

A kérdés jogosan merül fel mindenkiben, akinek kezd agyára menni a mókuskerék, unja a mind szürkébb hétköznapokat, esetleg kipihenné magát a még nagyobb év végi hajtás előtt. Fehér homok, gleccsersíelés, sarki fény, olajbogyószüret: íme novemberi kedvenceink.

bővebben
Reykjavík Winter Lights Festival

Reykjavík Winter Lights Festival

Télen a sarki fény miatt megyünk Izlandra, de ha ez önmagában nem lenne elég, válaszd az utazáshoz a Reykjavík Winter Lights Festival, azaz téli fényfesztivál időpontját, február első hétvégéjét. Ilyenkor az egész város fénybe borul, és ekkor tartják a múzeumok és a...

bővebben
Kedvet kaptál?

✈ + ☽ Izland utazás: repülőjegy és szállás

Foglalj most!

Még több jó hely

Koppenhága

A legboldogabb főváros

Francia Riviéra

Élet a vörös szőnyegen túl

Tromsø

Bejárat a sarkvidékre

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.