Karneváli citromfesztivál a Riviérán

2017 Júl 19.Események, Francia Riviéra

A francia Riviéra elvarázsolt kisvárosa, a színes házairól és kedves sikátorairól híres Menton, egész évben megér egy kirándulást, de különösen jó ötlet a tél végére, a karneváli időszakra időzíteni az ideutat. A mentoniak ekkor, február végén-március elején tartják ugyanis a szívügyüknek, a citromnak szentelt hatalmas fesztiváljukat, a Fête du Citron-t.

A három hetes forgatag során 145 tonna citrusfélét használnak el: óriási gyümölcsszobrok készülnek, feldíszítik a velük a köztereket, és a látványos karneváli felvonulások dekorálására is elmegy jó pár tonna. Éjjel-nappal zajlanak a programok: a fesztivált koncertek, performanszok, tűzijátékok kísérik. A belvárosban kirakodóvásárt is rendeznek, ahol a helyi művészek munkáit vásárolhatod meg, és persze megkóstolhatsz minden olyan finomságot, ami csak citromból elképzelhető.

Hol: Menton, Dél-Franciaország
Mikor: 2020. február 14-március 3.
Több info, programok: a www.fete-du-citron.com

Kíváncsi vagy a citrusillatú tavaszi Riviérára? Foglalj utazást Mentonba, vagy válaszd Nizzát, ahonnan csak szűk háromnegyed óra az út Mentonba, a citromfővárosba.

2016-ban ilyen volt:

Les Jardins de Lumières - Fête du Citron® 2016
Les Jardins de Lumières - Fête du Citron® 2016
Corso des fruits d'or - Fête du Citron® 2016
Corso des fruits d'or - Fête du Citron® 2016

Képek: fete-du-citron.com | Flickr

Ez is érdekelhet

A Riviéra mindenkié

A Riviéra mindenkié

Sportkocsik, kaszinók, jachtok és filmsztárok: a Riviéráról mindenkinek a luxus jut először eszébe. Pedig az Azúr-part bárki számára könnyen elérhető, és távolról sem csak a rongyrázásról szól. A part mindenkié, ahogy a bájos tengerparti kisvárosok sikátorai, a romantikus hegyi falvak kilátópontjai, az ínyenc üzletek vagy, Provence felé indulva, a pompás levendulamezők is. Íme egy adag igazi élményt kínáló útravaló: erre indulj, ha egy-egy napra magad mögött hagynád a fehér homokot.

Vidámparkból sosem elég

Vidámparkból sosem elég

Gyerekeknek, gyerekekkel a lehető legszuperebb programot jelentik a vidámparkok, felnőttként pedig nemcsak azt szeretjük bennük, hogy egy-egy napra visszarepítenek a gyerekkor legszebb emlékei közé, hanem azt is, hogy egészséges mennyiségű izgalommal látnak el. A legjobb vidámparkok Európában, plusz egy bónusz Dubajból.

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.