Kívánj magadnak szerencsét!

2017 máj 26.Események, Bangkok, Phuket

Virágokkal, gyertyákkal és füstölőkkel díszített, kis banánhajók lepik el Thaiföld vizeit a holdév 12. hónapjában – általában november elején – tartott Loi Krathong, a vizek istenének engesztelésére hivatott ünnep alkalmából.

Úgy tartják, a vízre bocsátott hajócskák a balszerencsét is magukkal viszik. Az egész országot fénybe borító fesztivál a tengerparti üdülőhelyektől a kis templomokon át a nagyvárosokig mindenhol varázslatos élmény. A Loi Krathong egybe esik az északon tartott, szerencsehozó Yi Peng holdtölte ünneppel, amelynek alkalmából lámpások millióival díszítik fel az utcákat.

Észak-Thaiföld egyik legszebb városában, a turisták körében igen népszerű Chiang Maiban pedig egészen különleges hagyománya van az ünnepnek. Itt lámpások sokaságát eresztik az égbe, hogy magukkal vigyék az elmúlt év gondjait, egyúttal pedig tudassák a következőre vonatkozó kívánságaikat az égiekkel. Aki részt venne a tömeges lámpás-eregetésben, a Mae Jo University mögötti teret keresse, de a lámpásokkal borított égboltról tökéletes Instagram kép készíthető Chiang Mai remek tetőbárjaiból is.

Hol: Thaiföld szerte

Mikor: 2020. november 01.

Ez is érdekelhet

Hová utazzunk novemberben?

Hová utazzunk novemberben?

A kérdés jogosan merül fel mindenkiben, akinek kezd agyára menni a mókuskerék, unja a mind szürkébb hétköznapokat, esetleg kipihenné magát a még nagyobb év végi hajtás előtt. Fehér homok, gleccsersíelés, sarki fény, olajbogyószüret: íme novemberi kedvenceink.

Hová utazzunk decemberben?

Hová utazzunk decemberben?

Ahányan kérdezik, annyi választ lehetne adni a kérdésre. Az év utolsó hónapjában így vagy úgy mindenkit megcsap az ünnepi hangulat. Ha úgy érzed, fenyőillatból és forralt borból sosem elég, karácsonyi vásárok, majd szilveszteri utcabálok várnak. Ha viszont inkább nyaralnál még egyet az év végén, válaszd a melegebb éghajlatot: Délkelet-Ázsiában és a Perzsa-öbölben decemberben remek az idő a turistáskodáshoz.

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.