Koppenhága

Divatfőváros, ahol több a bicikli, mint az autó

Dánia a legboldogabb ország a világon, állítja az ENSZ 2016-os jelentése. Ha így van, abban fővárosának, Koppenhágának, egészen biztosan komoly része van. A kényelmesen bejárható város lakói nagyon tudnak élni. Az egy főre jutó újhullámos kávézók, design boltok, galériák és Michelin-csillagos éttermek listáin előkelő helyen szerepelnének, de a koppenhágaiak a világ legtermészetesebb módján bicikliznek el tűsarkúban vagy öltönyben-nyakkendőben ezekre a helyekre; itt ugyanis ma már több a kerékpár, mint az autó.

Ha Koppenhága régi arcát szeretnéd látni, ott a klasszikus Tivoli, a világ leghosszabb sétálóutcája, a Strøget, a színpompás kikötő, Nyhavn vagy a királyi palota, Amalienborg. Ha pedig olyasvalamit, ami csak itt lehetséges, akkor irány Christiania, az egykori laktanya helyén létrehozott hippi negyed, amelynek kapuján kifelé a „Most belépsz az Európai Unióba” (”You are now entering the EU”) üzenet teszi egyértelművé a nagyjából 1000 itt élő polgár hitvallását. Útlevél persze nem kell, szabadon jöhetsz-mehetsz a vízparti negyed bárjai, kocsmái és kézműves műhelyei között.

Még több Koppenhága

Vidámparkból sosem elég

Vidámparkból sosem elég

Gyerekeknek, gyerekekkel a lehető legszuperebb programot jelentik a vidámparkok, felnőttként pedig nemcsak azt szeretjük bennük, hogy egy-egy napra visszarepítenek a gyerekkor legszebb emlékei közé, hanem azt is, hogy egészséges mennyiségű izgalommal látnak el. A legjobb vidámparkok Európában, plusz egy bónusz Dubajból.

bővebben
Európa legszebb régi vidámparkjai

Európa legszebb régi vidámparkjai

Mit tartogatnak a világ legrégebbi vidámparkjai? Sokan nem tudják, hogy a mai gigavidámparkok őseit többszáz éve hozták létre Európában, és ezek közül néhány még ma is üzemel. Az évszázadok során a városok szerves részeivé váltak, és felnőttként is örömmel veszünk el a mesevilágba illő parkok és játékok között. Európa négy legrégebbi vidámparkja biztosan nem okoz majd csalódást.

bővebben
Mikulás világkongresszus Koppenhágában

Mikulás világkongresszus Koppenhágában

Júliusban mikulások tömege lepi el Koppenhága környékét. A Télapó Világkongresszusra érkeznek, amelyet a világ legrégebben működő vidámparkjában, a dán fővárostól 10 percnyi autóútra található, röviden csak Bakkenként emlegetett Dyrehavsbakken-ben tartanak minden...

bővebben
Kedvet kaptál?

✈ + ☽ Koppenhága: utazás repülővel és szállás

Foglalj most!

Még több jó hely

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.