Lopburi majomfesztivál

2017 Júl 17.Események, Bangkok

A Bangkokoktól 150 km-re fekvő történelmi thai város, Lopburi az angkoriakhoz hasonló templomromjairól, a Phra Prang Sam Yotról és San Phra Kanról híres, amelyek közt népes makákósereg él. A hagyományoknak megfelelően egész évben jól tartják a kis majmokat, de egy évben egyszer egészen különleges bánásmódban részesülnek. A helyiek november utolsó hétvégéjén hatalmas, svédasztalos lakomát rendeznek a számukra. Gyümölcsökkel, zöldségekkel, rizzsel, édességekkel, üdítővel halmozzák el őket, a lakoma pedig, amint az állatok jóllaknak, hamar dobálózásba és asztalon táncolásba fordul – a valószerűtlen jelenetet pedig a négylábú diszvendégeken kívül a turisták is nagyon élvezik.

De nem csak a majmok miatt érdemes novemberben megnézni Lopburit. Ezen a környéken találhatók Thaiföld legnagyobb napraforgómezői, amelyek itt éppen ilyentájt virágoznak: novembertől januárig tart a Lopburi napraforgó fesztivál.

Hol: Lopburi, Thaiföld, Phra Prang Sam Yot és San Phra Kan templom

Mikor: 2020. november 24.

Ez is érdekelhet

Hová utazzunk novemberben?

Hová utazzunk novemberben?

A kérdés jogosan merül fel mindenkiben, akinek kezd agyára menni a mókuskerék, unja a mind szürkébb hétköznapokat, esetleg kipihenné magát a még nagyobb év végi hajtás előtt. Fehér homok, gleccsersíelés, sarki fény, olajbogyószüret: íme novemberi kedvenceink.

Hová utazzunk decemberben?

Hová utazzunk decemberben?

Ahányan kérdezik, annyi választ lehetne adni a kérdésre. Az év utolsó hónapjában így vagy úgy mindenkit megcsap az ünnepi hangulat. Ha úgy érzed, fenyőillatból és forralt borból sosem elég, karácsonyi vásárok, majd szilveszteri utcabálok várnak. Ha viszont inkább nyaralnál még egyet az év végén, válaszd a melegebb éghajlatot: Délkelet-Ázsiában és a Perzsa-öbölben decemberben remek az idő a turistáskodáshoz.

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.