Aranyló homok és hófehér sziklák: Málta ezerarcú partjai

2016 nov 25.Málta, Utazási tippek

Máltán fél éven át tart a strandszezon, de a máltai szigetvilágban nem csak napozni és fürdőzni lehet. Európában ez az egyik legjobb búvár- és sznorkelező hely, a felfedezőket pedig elképesztő sziklás képződmények és rejtett öblök várják.

Blue Lagoon – a Kék lagúna

KÉK LAGÚNA, Comino, Málta

A Málta és Gozó közötti szigeten, a négy állandó lakosú Cominón (máltaiul Kemmuna) található lagúna hófehér homokjáról és vakítóan türkizkék tengeréről híres. Nyáron, napközben a part ki sem látszik a százával idelátogató turisták közül. Aki a prospektusok tökéletes képét szeretné elkészíteni, vagy egy kis magányra vágyna a Kék Lagúnánál, annak tanácsos a majdhogynem lakatlan sziget egyetlen szállodájában eltöltenie egy éjszakát.

Ramla-öböl

Málta egyik legnépszerűbb, ám sosem túlzsúfolt partja az aranyló vöröses homokjáról ismert Ramla-öböl. A part közepén álló fehér Szűz Mária szobor messziről kitűnik a homokból. A parton leginkább napozni, és fürdeni lehet, de akik nagyon elunják magukat a nagy semmittevésben, felmehetnek a közeli szikláknál található Calypso-barlanghoz, ahol Odüsszeuszt tartotta 7 éven át szerelme rabságában Calypso nimfa.

Málta nyugati partjának strandjai

Golden Bay, Għajn Tuffieħa

A Málta északkeleti részén található két öböl a sziget legnépszerűbb strandjának számít. Az érintetlen természetben fekvő Tuffieħa-öbölbe 100 lépcsőn keresztül vezet le az út, így kevésbé látogatott, mint a szomszédos Aranypart, a Golden Bay. Kristálytiszta, sekély vizüknek és aranyló homokjuknak köszönhetően kisgyermekes családok körében is népszerűek, viszont semiképpen ne merészkedj be a az öblök vizébe viharos időben, vagy ha a parton lobog a piros zászló!

Tuffieħa-öböl

Hófehér sziklák – Dingli és Seguna

Az útikönyvek és az internet szerint egyöntetűen Dingli szikláinál akad el leginkább az ember lélegzete. Nem vitás, Málta legmagasabb pontja, Dingli sziklái valóban lenyűgöző látványt nyújtanak a tengerről nézve. Fent a sziklákon sétálva gyönyörű a kilátás a tengerre, mesés a naplemente, de ha a szárazföldön szeretnénk vakítóan fehér sziklák mellett sétálni, akkor Gozón található Seguna szikláit érdemes felkeresni.

Blue Grotto – Kék barlang

A hatalmas sziklakapu ölelésében megbújó barlangokban a fény a délelőtti órákban a kék milliónyi árnyalatában foszforeszkál — innen az elnevezés. Míg az egyik barlang mély kobaltkék színben pompázik, a másik világító türkiz árnyalatban ragyog. Ha a tenger háborog, a hajók nem indulnak útnak, de ne csüggedj: a közeli kilátóból pompás képeket tudsz készíteni az óriási, tengerbe bukó sziklaívről.

Málta mindent tud, amire egy jó nyaraláshoz szükség van!

Ez is érdekelhet

Tenerife, a kihagyhatatlan sziget

Tenerife, a kihagyhatatlan sziget

Tenerifén minden adott a tökéletes tengerparti pihenéshez, de ha hajlandó vagy magad mögött hagyni a nyugágyak kényelmét, életre szóló élményekben lesz részed. Hetekre elegendő programot ajánlunk a kalandkeresőktől az ínyencekig mindenkinek.

Nyaralás késő ősszel: válaszd a tengert!

Nyaralás késő ősszel: válaszd a tengert!

Utószezonra maradt a szabadságod? Napsütötte helyre menekülnél az októberi, novemberi szürkeségből? Budapestről néhány óra alatt a tengerparton találhatod magad. Nyaralós tippek késő őszre a napimádóktól a természetjárókon át a városi nyüzsgés kedvelőiig...

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.