Maraton az éjféli nap alatt

2017 aug 2.Események, Tromsø

Éjfélkor, de világosban célba érni életed futóversenyén? Június közepén futók ezrei érkeznek a norvégiai Tromsø-be, ahol a világ legészakibb hivatalos maratonját rendezik. De a verseny nem csak maratonsitáknak nyitott: a Midnight Sun Marathonon félmaratoni, 10 és 4,2 km-es távon is el lehet indulni, az egészen kicsiket pedig egy kilométeres szakasz várja. A számok a belvárosból indulnak és oda is érkeznek, a maratoni távon indulók pedig kétszer is átfutnak a gyönyörű Tromsø-hídon. A verseny délelőttjén ráadásképp ingyenes reggeli futam (Frokostløp vagy Breakfast Race) indul a városháza elől a Vertshuset Skarven kávézóhoz, ahol minden résztvevőt reggelivel vendégelnek meg.

Hol: Tromsø, Észak-Norvégia
Mikor: 2020. június 20.
Nevezés, több info: msm.no

Összeállítottunk egy két főre szóló utazási ötletet a Midnight Sun maraton hétvégéjére, de kedved szerint megváltoztathatod a dátumokat, az utasok számát, a repülőjáratokat, a szállodát. Dönts gyorsan, a futóversenyek idején gyorsan betelnek Tromsø szállodái!

Ez is érdekelhet

Bergen, a fjordfőváros

Bergen, a fjordfőváros

A fjordok kapujának is nevezett Bergen remek túrelehetőségekkel, tarka sikátorokkal, világörökségi helyszínnel és nyüzsgő kortárs kulturális színtérrel vár. Tippek.

Norvégia dióhéjban: Bergen

Norvégia dióhéjban: Bergen

Ha csak pár napot töltenél Norvégiában, Bergen a tökéletes választás. A világ legszebb rakpartjával rendelkező, hangulatos város önmagában megéri az időt, ám utazásodat a környező fjordok, vad vízesések és égbe szökő sziklák teszik igazán feledhetetlenné. Az utazási fórumokon is nagyra értékelt túra során akár egyetlen napba sűrítve megkaphatod Norvégia lényegét.

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.