Oktoberfest München

2017 aug 6.Események

A müncheni sörfesztivál. Szeptemberben. Literes korsók. Perec. Bőrnadrág és Dirndl. Ezek a képek jutnak nagyjából mindenkinek eszébe az Oktoberfest szó hallatán. A hagyomány 1810-re tekint vissza, amikor Lajos herceg és Szász-Hildburghauseni Terézia – innen a tér neve: Theresienwiese –  házasságkötési ceremóniájára a teljes müncheni lakosság hivatalos volt.

Teltek-múltak az évek, a város saját kézbe vette a töretlen népszerűségnek örvendő ünnep szervezését. A technika előrehaladtával hamar elektromos világítással láttál el a területet, ami vidámparkkal, alkalmi árusokkal bővült. A máig legnépszerűbb ételválaszték bajor kolbásszal, ökörsülttel, grillcsirkével, méltó kísérője lett a nemes nedűnek. München hat tradicionális főzdéje, a Paulaner, az Augustiner, a Hacker-Pschorr, a Hofbräu, a Löwenbräu, és a Spaten erre az alkalomra érleli a kellően hűvös hőmérsékleten és tökéletes habkoronával felszolgált, a német tisztasági törvény szerint főzött sört.

Ma már nemzetek ülnek egy asztalhoz, és egy emberként ünnepelnek, táncolnak a hagyományos bajor és nemzetközi slágereket felvonultató zenekarokkal. A határtalan jókedv a sátoron belül és kívül, a Theresienwiese fél Városliget nagyságú területén, az időjárási adottságoknak megfelelően, már szeptember utolsó két és október első hétvégéjén várja az ízek, a hullámvasút és a pajkos bajor népviselet kedvelőit.

Hol: Theresienwiese, München, Németország

Mikor: 2019. szeptember 21. – október 6.

Beon tipp: az utazáshoz válassz hétköznapot, a sörsátrak telítettsége kiszámíthatóbb. Ha mégis hétvégén érkezel, indulj el reggel időben a helyszínre, meglátod, megéri!

Ez is érdekelhet

Egy hét Toszkána: utazás Firenzén és Sienán túl

Egy hét Toszkána: utazás Firenzén és Sienán túl

Ciprusligetek és szőlőskertek, vörösbor és szarvasgomba, reneszánsz és gótika, érintetlen történelmi városok és felső kategóriás tengerparti nyaralóhelyek: bármi miatt szeretsz is utazni, Toszkánában a legjobbat kapod belőle. Válaszd Pisát kiindulópontként: innen...

Hová utazzunk novemberben?

Hová utazzunk novemberben?

A kérdés jogosan merül fel mindenkiben, akinek kezd agyára menni a mókuskerék, unja a mind szürkébb hétköznapokat, esetleg kipihenné magát a még nagyobb év végi hajtás előtt. Fehér homok, gleccsersíelés, sarki fény, olajbogyószüret: íme novemberi kedvenceink.

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.