Újévi vízicsata Thaiföldön és Laoszban

2017 feb 3.Események, Bangkok, Phuket

A Songkran, azaz újév (2020 áprilisában a 2563.) Thaiföldön és Laoszban vízben úszó ünnep: helyiek és turisták locsolják egymást az utcán, a tengerparti bulikban, sőt a templomokban is. Vízipisztolyok, vizes tömlők, vödrök – a thai újév alkalmából bármi bevethető. Hivatalosan április 13-án kezdődik, de mint itthon a petárdázás, ott a vízipisztolyozás is elindulhat előző este: senki ne lepődjön meg, ha már 12-én a nyakába kap egy-egy adaggal.

A nagyszabású locsolkodás azonban csak turista szemmel öncélú. A helyiek az előző év szerencsétlenségeit mossák le ilyenkor jelképesen, és ekkor jön el az ideje annak is, hogy a templomokban megtisztítsák a Buddha-szobrokat. A Songkran jó érv egy áprilisi thaiföldi utazás mellett, de ha nem lenne elég, akkor jó tudni, hogy ilyenkor éppen tart a rövidke mangószezon is Délkelet-Ázsiában. Sa-wat-di pi mai, azaz boldog új évet!

Hol: Songkran néven Thaiföldön és Laoszban.
Kambodzsában Choul Chnam Thmey, Myanmarban pedig Thingyan a neve, és szárazabb, de nem kevésbé színes ünnep.

Mikor: 2020. április 13-15.

Beon tipp: A többnapos mulatságon egy dologra kell csak odafigyelned: legyen vízbiztos helyen az útleveled, a pénzed és a telefonod!

Ez is érdekelhet

Hová utazzunk novemberben?

Hová utazzunk novemberben?

A kérdés jogosan merül fel mindenkiben, akinek kezd agyára menni a mókuskerék, unja a mind szürkébb hétköznapokat, esetleg kipihenné magát a még nagyobb év végi hajtás előtt. Fehér homok, gleccsersíelés, sarki fény, olajbogyószüret: íme novemberi kedvenceink.

Hová utazzunk decemberben?

Hová utazzunk decemberben?

Ahányan kérdezik, annyi választ lehetne adni a kérdésre. Az év utolsó hónapjában így vagy úgy mindenkit megcsap az ünnepi hangulat. Ha úgy érzed, fenyőillatból és forralt borból sosem elég, karácsonyi vásárok, majd szilveszteri utcabálok várnak. Ha viszont inkább nyaralnál még egyet az év végén, válaszd a melegebb éghajlatot: Délkelet-Ázsiában és a Perzsa-öbölben decemberben remek az idő a turistáskodáshoz.

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.