Tel-Aviv

Bulizás, Bauhaus, Beach

Tel-Aviv szexi, nincs mese. Bár ez a szó agyonhasznált manapság, aki a fülledt, pulzáló metropoliszba érkezik, megérti a dolgot. A sokszínű, nyitott hely a bulizás fővárosa, de a letűnt korokat idéző piacok, a modern kiállítások és a Bauhaus szerelmeseinek is itt a helye. A Budapestre olykor kísértetiesen hasonlító város Bauhaus negyedét, a Fehér Várost, az Unesco 2003-ban a világörökség részévé nyilvánította.

Ami ezek mellett garantáltan vonzóvá teszi: egy évben háromszáz napot süt a nap. A Földközi-tenger 14 kilométer hosszú aranyhomokos partján kiváló strandok, kávézók, kültéri sportpályák találhatók, sőt még egy külön kutya-beach is . A felkapott bárokban koktélozók mellett este tradicionális körtáncot járó emberek és a röplabdázók harmonikusan megférnek egymás mellett – a természetes jókedv átszövi a várost. Aki véletlenül a zsidó újévkor vetődne oda, megejtő hagyományok szemtanúja lehet: ilyenkor az emberek szertartásosan a tengerbe dobják naplementekor egy kő formájában, amitől szeretnének megszabadulni.

Tel-Aviv igazi flow-élmény és kulturális olvasztótégely. Az ortodox hitűek ugyanolyan békésen gyakorolhatják vallásukat, mint az éjszakai életben feloldódók az örömtáncot, és a város nem utolsósorban a világ egyik leginkább melegbarát helye.

Még több Tel-Aviv

Nyaralás késő ősszel: válaszd a tengert!

Nyaralás késő ősszel: válaszd a tengert!

Utószezonra maradt a szabadságod? Napsütötte helyre menekülnél az októberi, novemberi szürkeségből? Budapestről néhány óra alatt a tengerparton találhatod magad. Nyaralós tippek késő őszre a napimádóktól a természetjárókon át a városi nyüzsgés kedvelőiig...

bővebben
Tel-Aviv: top 8 a helyiek szerint

Tel-Aviv: top 8 a helyiek szerint

Tel-Aviv szinte soha nem alszik, egymást érik az izgalmas események és reggelig tartó bulik. Vesd bele magad a legekbe a helyiek javaslatai alapján készült lista segítségével. Elmondjuk, mi az a sabih, és miért kihagyhatatlan; hol a legjobb a humusz és a kávé és...

bővebben
Kedvet kaptál?

✈ + ☽ Tel-Aviv, Izrael: utazás repülővel és szállás

Foglalj most!

Még több jó hely

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.