Vidámparkból sosem elég

2018 okt 3.Barcelona, Koppenhága, London, Párizs, Utazási tippek

A legjobb vidámparkok Európában, plusz egy bónusz Dubajból

Gyerekeknek, gyerekekkel a lehető legszuperebb programot jelentik a vidámparkok, felnőttként pedig nemcsak azt szeretjük bennük, hogy egy-egy napra visszarepítenek a gyerekkor legszebb emlékei közé, hanem azt is, hogy egészséges mennyiségű izgalommal látnak el. Vidámparkozásra érdemes akár egy komplett utazást is felfűzni. A legjobb vidámparkok Európában, plusz egy bónusz Dubajból.

Disneyland és Walt Disney Studios Park, Párizs

Az európai vidámparkok királynője

A párizsi Disneyland Csipkerózsika kastélya. Sogol Salehi | Unsplash

A tündérmesék valósággá válhatnak – állítják világszerte a Disney-parkok, és szerencsére 25 éve már Európában is megbizonyosodhatunk arról, valóban így van-e. Európa leglátogatottabb szórakoztató komplexuma, a Párizstól mintegy 32 kilométerre található Disneyland Park és 10 évvel fiatalabb testvére, a Walt Disney Studios Park igazi varázslat, ahol minden korosztály megtalálja a maga kedvenc Disney hősének vagy mesevilágának tematikájára felfűzhető szórakozást.

Hello, Minnie! Bunzellisa | Pixabay
Ikonikus Csipkerózsika-kastélyát a legszebbnek tartják a világ híres Disneyland kastélyai között, ezen túl a Karib-tenger kalózainak birodalmától Alíz labirintusán át Indiana Jones hullámvasútjáig számtalan elképesztő attrakció között lehet kalandozni: a két park több napra elegendő szórakozást kínál.

Mikor: a Disneyland Park 10:00 és 20:00, a Walt Disney Studios 10:00 és 18:00 között van nyitva minden nap.

Kinek ajánljuk: mindenkinek, aki még hisz vagy szeretne újra hinni a mesékben.

Tibidabo, Barcelona

Páratlan panoráma

Tibidabo, Barcelona: panoráma a világ egyik legszebb városára Andrey Kirov | Unsplash

Barcelona egyik legszebb pontján, a Tibidabo-hegyen nem csak parkokat találsz, hanem Spanyolország legrégebbi vidámparkját, az 1905 óta üzemelő, a hegyről elnevezett Tibidabót is. A Tibidabónál van nagyobb és modernebb vidámpark, de panorámában verhetetlen: képzeld el, amint a város legmagasabb pontjára épült óriáskerékből tekintesz a fantasztikus fekvésű, tengerparti Barcelonára. A Tibidabo izgalmas, régimódi automatizált játékok kollekciója, köztük olyan szerkezetekkel, amelyek már a világon sehol máshol nem megtalálhatók. Ilyen például az Avio névre keresztelt kisrepülő, amellyel mintha a város fölött lebegnél.

Mikor: a Tibidabo hétvégente tart nyitva.

Kiknek ajánljuk: mindenkinek, aki egy igazán jó napot töltene Barcelonában, a megszokott turista célpontokon kívül.

Beon tipp: az Avenida de Tibidabo megállóban felszállhatsz a Tramvia Blau nevű, kék nosztalgiavillamosra, amely elvisz a hegycsúcsra közlekedő Funicular de Tibidabo fogaskerekűhöz.

PortAventura és Ferrari Land, Salou

Izgalom, adrenalin, napfény

A legrégebbi után következzen Spanyolország és egyben Dél-Európa legnépszerűbb kalandparkja: a Barcelonától mintegy 120 km-re délre, a Salou nevű tengerparti üdülőhely határában található PortAventura.

© portaventuraworld.com

A minden vidámpark-toplistán előkelő helyezett szórakoztató komplexum valójában hat témapark egyben. A Mexikót, Kínát, a Távol-Keletet, Polinéziát, a mediterrán vidéket és a Szezám utcát a legapróbb részletekig megidéző világok fantasztikus attrakciókkal, például 100 km/órás sebességnél átforduló hullámvasúttal várnak, és mindennap showműsorok tucatjait mutatják be.

© portaventuraworld.com

A PortAventura park mellett két további élményparkban fokozhatók az élvezetek: az egyik egy karibi hangulatú csúszdapark, a másik a 2017-ben nyitott, 70 ezer m2-es Ferrari Land, ahol más elképesztő, száguldás tematikájú játékok mellett Európa leggyorsabb és legmagasabb hullámvasútját is kipróbálhatod.

Mikor: áprilistól októberig minden nap, novembertől márciusig néhány hétvégén.

Kiknek ajánljuk: a sebesség megszállotjainak, és mindenkinek, aki mediterrán nyaralással kötné össze a vidámparkozást.

Beon tipp: a PortAventura annyi élménnyel szolgál, hogy érdemes két napot is rászánni, különösen, ha a Ferrari Land-et és a vízi élményparkot is kipróbálnád!

Legoland, Windsor

A legjobb gyerekprogram Londonból

LEGOLAND London, Windsor: Miniland 55 millió legóból. © legoland.co.uk
A Lego örök kedvenc: a videojátékok és kütyük korában is stabilan tartja kultikus státuszát. A London melletti, windsori Legoland 55 attrakcióval várja a gyerekeket és a Lego-témán rajtamaradt felnőtteket: beleélhetik magukat abba, milyen lenne lovagnak, felfedezőnek, tesztpilótának vagy kalóznak lenni, repülőt vezetni vagy sárkányokkal harcolni. Mindezt pedig lenyűgöző Lego-építmények között tehetik: a parkban található modelleket mintegy 55 millió apró Lego darabból építették fel.

Mikor: május végétől szeptember elejéig minden nap, innentől október végéig és az adventi időszakban, majd márciustól hétvégente.

Kiknek ajánljuk: 3-12 éves korig, és mindenkinek, aki 12-nek érzi magát, amikor Legóról van szó.

Tivoli, Koppenhága

Klasszikus és modern varázslat

Dánia fővárosának vidámparkja, a legendás Tivoli több okból is egyedülálló. A varázslatos kertek kapuit 1843 augusztusában nyitották meg, ez tehát a világ egyik legrégebbi vidámparkja: a meseíró, Hans Christian Andersen az első látogatói között volt. A Tivoliban minden korosztály megtalálja a maga szórakozását. A patinás park remekül tartja a lépést a korral, így nemcsak azok fogják élvezni, akik szívesen nosztalgiáznak, hanem azok is, akik az akciót várják egy vidámparktól: legújabb játéka, a Démon nevű hullámvasút, amely tűzokádó kínai sárkányok és tűzijátékok virtuáls valóságán vezet keresztül, a világ első számú attrakciói között van. A Tivoli nagy előnye, hogy Koppenhága belvárosában található – szemben Európa más, hasonló kaliberű vidámparkjaival, amelyek miatt 1-2 órát kell utazni a környező nagyvárosokból.

Mikor: a Tivoli szezonja március végétől szeptember végéig tart. Utána Halloween idején, majd az adventi időszakban, november közepétől újévig és februárban tart nyitva.

Kiknek ajánljuk: minden korosztálynak. A jó ízléssel fejlesztett Tivolit még azok is szeretni fogják, akik máskülönben túl giccsesnek tartják a vidámparkokat.

Beon tipp: a Tivoli este a leggyönyörűbb, amikor fénybe borul, érdemes ehhez igazítani a látogatást! A téli ünnepi időszakban mintha egy valóságos tündérmesébe érkeznél.

IMG Worlds of Adventure, Dubaj

Szuperhősök, dinoszauruszok, kísértetszálló

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Dubaj a vidámpark és kalandpark rajongók abszolút Mekkája, de az emírség szuper izgalmas helyszínei közül is kiemelkedik az IMG Worlds of Adventure, a világ legnagyobb fedett kalandparkja. Az IMG Worlds of Adventure valójában négy tematikus zónából áll. Marvel világában a legnagyobb szuperhősökkel, a Lost Valley – Dinosaur Adventure nevűben élethű dinoszauroszokkal lehet találkozni hullámvasutazás és a többi attrakció használata közben. A Cartoon Network birodalma az animációs filmek rajongóinak paradicsoma, míg az IMG Boulevard-on kísértet szálloda várja a borzongani vágyókat.

© IMG Worlds of Adventure

Mikor: vasárnaptól szerdáig 11:00 és 20:00, csötörtöktől szombatig 11:00 és 22:00 között.

Kiknek ajánljuk: mindenkinek, aki szeretné átadni magát a legizgalmasabb filmek világának.

Ez is érdekelhet

Európa legszebb régi vidámparkjai

Európa legszebb régi vidámparkjai

Mit tartogatnak a világ legrégebbi vidámparkjai? Sokan nem tudják, hogy a mai gigavidámparkok őseit többszáz éve hozták létre Európában, és ezek közül néhány még ma is üzemel. Az évszázadok során a városok szerves részeivé váltak, és felnőttként is örömmel veszünk el a mesevilágba illő parkok és játékok között. Európa négy legrégebbi vidámparkja biztosan nem okoz majd csalódást.

Mikulás világkongresszus Koppenhágában

Mikulás világkongresszus Koppenhágában

Júliusban mikulások tömege lepi el Koppenhága környékét. A Télapó Világkongresszusra érkeznek, amelyet a világ legrégebben működő vidámparkjában, a dán fővárostól 10 percnyi autóútra található, röviden csak Bakkenként emlegetett Dyrehavsbakken-ben tartanak minden...

Ne maradj le semmiről

A Feliratkozással elfogadom a Beontrips
adatvédelmi szabályzazát.

MKEH Engedélyszám: U-001757

A Beontrips vagyoni biztosíték biztosítását az Európai Utazási Biztosító Biztosító Zrt. nyújtja. Az oldalon található utazási ötleteken megjelenő árak tényleges kereséseken alapulnak, de a foglalás befejezéséig megváltozhatnak, ha a szolgáltatók aktuális árai módosulnak.

© 2021 Beontrips Kft.